ההרשמה לאתר פתוחה. הינכם מוזמנים להירשם לאתר ולהתחיל לערוך
דו"ח אבות
דו"ח אבות הינו רשימה טקסטואלית (בניגוד לתרשים אבות הגרפי) של אבותיו הקדמונים של אדם, לאורך מספר דורות מבוקש. הדו"ח מתאר כל אדם בקצרה, בדרך כלל על ידי ציון שמו המלא ותאריכים ומקומות התרחשותם של תחנות חייו העיקריות: לידה, נישואין, פטירה. כל בני אותו דור בדו"ח האבות מופיעים בנפרד, ועל פי המספרים המזהים שלהם (ראו שיטת המספור למטה), ניתן לדעת אבותיו של מי הם מבני הדור הקודם.
דו"ח זה נקרא גם Ahnentafel Report מאחר ו-Ahnentafel בגרמנית משמעותו טבלת אבות.
שיטת המספור
לרוב, מקבל כל אדם המופיע בדו"ח האבות מספר. בניגוד לדו"ח צאצאים, שם ניתן למספר את המופיעים בו בדרכים שונות - כאן מקובלת, בדרך כלל, שיטה אחת, ששמה: Sosa-Stradonitz, או Ahnentafel System. ג'רום דה-סוסה Jerome de Sosa היה גנאלוג ספרדי, אשר השתמש בשיטה לראשונה (בשנת 1676). סטפן קקולה Stephan Kekule פרסם את השיטה בשנת 1896, בספרו "Ahnentafel Atlas". לכן, נקראת השיטה על שם שניהם, ולעתים על שם הספר.
השיטה מוגדרת באופן רקורסיבי פשוט להבנה:
- האדם ממנו מתחילים (כלומר, זה שאבותיו מפורטים בדו"ח), מקבל את המספר 1
- אם אדם מסוים בעץ קיבל את המספר x, אזי אביו יקבל את המספר פעמיים x, ואמו את המספר פעמיים x ועוד אחת
(לדוגמא, אביו ואמו של האדם שמספרו 1, יקבלו את המספרים 2 ו - 3, בהתאמה. אביו ואמו של מספר 2 יקבלו את המספרים 4, 5, בהתאמה)
יוצא משיטה זו שאם אדם מסוים חסר בדו"ח, אזי מדלגים על המספר שלו, כלומר הדו"ח אינו בהכרח מכיל את כל המספרים ברצף.
אנשים המופיעים בדו"ח האבות יותר מפעם אחת
בעקבות נישואין בין קרובי משפחה, ייתכן בהחלט מצב בו אדם מסוים אמור להופיע בדו"ח האבות יותר מפעם אחת. לדוגמא, אם בני-דודים נישאים, הרי שלילדיהם יש רק שישה הורי-סבים, במקום שמונה פוטנציאליים. הנה, למשל, תרשים לדוגמא הממחיש מצב זה:
הכלל על פיו נוהגים במקרים כעין אלו הוא: ציון האב-הקדמון בכל מקום בו הוא משמש ככזה, ומכך יוצא שהוא עשוי לקבל כמה מספרים מזהים.
לדוגמא, דו"ח האבות (ללא פרטים נוספים מלבד השמות המלאים) של חן מושין' במצב המתואר לעיל ייראה כך:
1. חן מושין
הורים
2. גדי מושין
3. חנית יוספי
סבים
4. אברהם מושין
5. חיה יוספי
6. גרשון יוספי
7. מנוחה מנוחין
הורי-סבים
8. יצחק מושין
9. שרה שוורץ
10. יוסף יוספי
11. רבקה רבקתי
12. יוסף יוספי
13. רבקה רבקתי
14. מנחם מנוחין
15. תרצה עוז
אנו רואים, כי בני הזוג יוסף יוספי ורבקה רבקתי מופיעים בו פעמיים, וזאת על מנת לשמור על הכלל שצוין קודם לכן: לאב יש מספר מזהה כפול מזה של ילדו ולאם את המספר העוקב.